Formule 1

Formule 1: "Onze sponsoren zien het niet zitten om geld te doneren als we niet racen"

Uitgegeven door Bart • 9 april 2020 15:08

De shutdown van de fabrieken van de Formule 1-teams is deze week verlengd tot 35 dagen, maar volgens Haas-teambaas Gunther Steiner is dat nog niet genoeg. Volgens Steiner zouden de fabrieken pas een paar weken voor de eerste race weer open moeten gaan. Dat is volgens de huidige planning de race op 28 juni in Frankrijk.

Formule 1 Gunther Steiner


"Je moet het zo zien, als teams niet racen, komt er geen geld binnen", aldus Steiner in gesprek met Motorsport Magazine. "Onze sponsoren zien het niet zitten om geld te doneren als we niet racen. Dus als er geen geld binnenkomt, moeten we ook geen geld uitgeven."

"Daarom vind ik dat de shutdown verlengd moeten worden", zo zegt Steiner die vindt dat de fabrieken vier tot zes weken voor de eerste race open zouden moeten gaan. "We weten pas wanneer de eerste race is als er licht aan het einde van de tunnel is. Bij Haas zijn we afhankelijk van races, we kunnen de auto niet drie maanden ontwikkelen zonder inkomsten. Andere teams misschien wel, maar de kleinere teams staan er allemaal hetzelfde voor en voor ons is het onmogelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS