Formule 1

Formule 1 na de Coronacrisis: "Een Grand Prix zonder publiek is niet rendabel, nog weken of maanden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2020 11:47 • Print artikel

Alexander Wurz denkt dat de Formule 1 één van de eerste sporten is die na de Coronacrisis weer op gang komt. Volgens de voormalig F1-coureur is het namelijk goed mogelijk om races zonder fans te houden en zijn de diverse mensen voldoende beschermd door hun helm en handschoenen.

Alexander Wurz


“De Formule 1 kan races organiseren zonder fans, natuurlijk is het al een individuele sport”, aldus Wurz tegenover ORF. “Iedereen draagt helmen en handschoenen, zelfs de monteurs bij de pitstops. En toch, ze zitten niet dicht bij elkaar en ik denk dat de F1 als één van de eersten weer kan beginnen.”

Toch zijn er in de paddock honderden mensen bijeen om het circus te laten draaien en dat lijkt toch wel een probleem te zijn. De circuits zijn ook afhankelijk van de komst van de fans en niet alleen van de TV-opbrengsten. Een race zonder publiek is voor de organisatie van een Grand Prix niet rendabel. “We moeten zeker nog weken wachten of zelfs maanden, voordat de gezondheid in de wereld weer op een niveau zit dat we weer kunnen gaan racen”, zegt de Oostenrijker. “Dus voor dit moment is er een periode dat we nog niet naar de sporten kunnen kijken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS