Formule 1

Formule 1-coureurs opgepast...! Na Mick Schumacher komt ook David Schumacher er aan...

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 oktober 2018 15:53 • Print artikel

Na Mick Schumacher is een tweede telg uit de familie hard aan de weg te timmeren in de motorsport. De zoon van Ralf Schumacher, David Schumacher, doorloopt inmiddels ook de ladder van de autosport. De jonge coureur debuteerde na zijn loopbaan in de karts, dit jaar in het ADAC Formule 4 Kampioenschap en legde direct beslag op de rookie-titel.

Mick Schumacher


“De titel was vanaf het begin van het jaar het doel en nu heb ik het gehaald”, reageert de F4-coureur tegen The Checkered Flag. “Ik ben daar echt blij mee. Eigenlijk ben ik te blij.” Het binnenhalen stelde ook zijn vader tevreden, nadat hij een jaar eerder zijn zoon de karttitel nog zag verliezen in het Duitse kampioenschap.

“Zijn ontwikkeling gaat op een geleidelijk tempo door en hij zit op een steile leercurve”, reageert zijn vader. “Richting het einde van het seizoen was hij een van de snelste coureurs van het veld. Dat is in ieder geval al heel sterk. Natuurlijk is het voor mij persoonlijk heel bevredigend. Mijn belangrijkste focus lag niet zo zeer op het winnen van de titel, maar meer op de persoonlijke ontwikkeling van David.”

Inmiddels heeft de Schumacher wel iets meer dan zijn neef Mick, namelijk een titel en alvast heel wat punten voor zijn superlicentie. Wat hij nog niet heeft, is een rijbewijs, maar dit moet snel gaan komen. “Als aanvulling. Ik ben me op het moment aan het klaarmaken voor de test voor mijn rijbewijs”, vertelt Schumacher en zegt daar lachend achter aan, “Natuurlijk is het wel wat saaier op de weg dan op het circuit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS