Formule 1

Formule 1-coureur kijkt op tegen Max Verstappen: "Ik heb geleerd hoe Max verdedigt en hij kan soms erg agressief zijn"

Uitgegeven door Bart • 24 mei 2019 10:57 • Print artikel

Lando Norris en Max Verstappen komen elkaar op het circuit natuurlijk regelmatig tegen, maar ook daarbuiten. In februari vormden ze op de simulator een team bij de virtuele 12 uursrace van Bathurst. De 19-jarige Brit geeft aan veel geleerd te hebben van de samenwerking met de Red Bull-coureur. "Het is een kwestie van scherp blijven, maar het was ook voor de lol, puur omdat ik het leuk vind om te doen. En ik race tegen Max", zegt de McLaren-coureur tegen persbureau Reuters.

Lando Norris


"Het is niet alleen een spelletje, want tegelijkertijd proberen we de setup zo goed mogelijk af te stellen", vertelt Norris. "Op de baan is het redelijk vergelijkbaar met het racen in de simulator. Of ik laat moet remmen of juist vroeger. Als ik in de simulator rij, doe ik exact hetzelfde als op de baan."

Norris heeft veel geleerd van Max Verstappen en weet dat goed te verwoorden. "Toen ik op de sim tegen Max reed, leerde ik hoe ik een baan moest rijden. Ik heb geleerd hoe hij verdedigt, want daar is hij erg goed in. En hij kan soms erg agressief zijn."

"Misschien push je op de simulator nog wel meer, omdat je overal mee weg komt. Maar ik heb er veel van opgestoken, zeker van Max. Hoe iemand rijdt, waar je kunt inhalen, hoe je mensen tot fouten dwingt, waar het moeilijk volgen is of niet. Dat soort dingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS