Formule 1

Force India F1 wapent zich tegen incidenten en overvallen door criminelen

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 november 2018 18:50 • Print artikel

Force India gaat tijdens de Grand Prix van BraziliŽ meer bewakingspersoneel inzetten. Criminaliteit rondom het circuit is in de laatste tien jaar meermaals een probleem geweest en de renstal wil zich kunnen wapenen tegen eventuele incidenten.

Otmar Szafnauer

De organisatie van de Grand Prix heeft eerder al laten weten meer maatregelen te nemen om de veiligheid van de coureurs en het personeel te waarborgen. Toch wil Force India alles zelf wat meer in de hand hebben. Teambaas Otmar Szafnauer liet weten waarom het team hiervoor kiest.

Szafnauer: ďWe hebben gewerkt met de lokale autoriteiten en die zeggen dat ze zelf met meer maatregels komen. Ze krijgen te weten wanneer wij aankomen op het circuit en wanneer wij het circuit weer verlaten. Toch willen we het zekere voor het onzeker nemen.Ē

Vorig jaar werd een bus met Mercedespersoneel overvallen door criminelen met wapens. Door dat incident hadden McLaren en Pirelli besloten om een testsessie af te gelasten. Dat was niet het enige incident in het verleden: In 2007 gebeurde er eenzelfde incident toen een bus met Toyotawerknemers bedreigd werd met vuurwapens en in 2010 werd Jenson Button overvallen, wederom met een vuurwapens, toen hij het circuit wilde verlaten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS