Formule 1

Flink onder druk, maar Brendon Hartley ziet het zonnig in: "Voor de helft al een voordeel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 september 2018 21:03 • Print artikel

Net als teamgenoot Pierre Gasly is voor Brendon Hartley het circuit van Singapore ook nieuw. De Toro Rosso coureur is wel bekend met nachtraces waaronder de 24U van Le Mans. Als voorbereiding maakte Hartley vele meters in de simulator op het circuit wat ten goede zou moeten komen aan de race over een week.

Formule 1 2018 Brendon Hartley


"Singapore is een nieuw circuit voor mij", zei Hartley op de website van het team. "En eentje waar ik erg naar uitkijk. Alle coureurs die ik gesproken heb, vertelden mij dat het de meest fysieke race op de kalender is, deels omdat je erg druk bent per ronde, deels vanwege de warmte en vochtigheid. Ik heb natuurlijk veel nachtraces gereden in mijn carrière op evenementen zoals Le Mans, maar met de lampen zal het weinig verschil maken. Tenzij het regent."

Voor de race zelf ziet Hartley het zonnig in dankzij de resultaten van het team uit het verleden op het circuit in Singapore. "Historisch gezien heeft Toro Rosso het altijd goed gedaan hier", vervolgde Hartley. "We wisten dat de laatste twee races lastig waren. Iedereen bij Toro Rosso ziet Singapore als een goede kans om goed te presteren. Vorige week reed ik het circuit op de simulator, wat natuurlijk voor de helft al een voordeel is voor het team en de coureur."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS