Formule 1

FIA wil ook af van gridstraffen in de Formule 1 af: "Ik denk dat als we iets veranderen dat het.."

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 mei 2018 17:04 • Print artikel

De FIA wil met de nieuwe reglementen in 2021 nagenoeg alle gridstraffen kwijt behalve in enkele extreme situaties. In 2017 zagen we heel veel races waarin gridstraffen bepalend waren voor veel coureurs. Er was ook veel verwarring waardoor niet alleen mensen in de paddock boos waren maar ook de fans. Zelfs directeur Ross Brawn had er genoeg van. Zowat elk team had last van de limieten op de motor en versnellingsbak. De FIA heeft voor het huidige seizoen en vereenvoudigd systeem geïmplementeerd en wil nu zelfs alle gridstraffen kwijt.

Charlie Whitingl

Race-directeur Charlie Whiting wil de 2021 reglementswijzigingen gebruiken als een kans om een betere optie te introduceren. Tegen Motorsports vertelde Whiting: “We zouden graag alle gridstraffen wegdoen als we konden. Dat is wel waar we naartoe werken.” Het idee om veranderingen aan de versnellingsbak te beperken tot 6 races per versnellingsbak heeft de kosten verlaagd. De teams worden echter wel gedwongen om een straf te nemen bij een eventuele verandering. De nieuwe regel die wordt voorgesteld houdt in dat er een voorraad aan versnellingsbakken komt waar je het hele jaar uit kunt putten in plaats van 1 versnellingsbak per x races.

Toen er aan Whiting werd gevraagd over de regels wat betreft de versnellingsbak zei hij: “Ik denk dat als we iets veranderen het zou zijn dat we een voorraad aan versnellingsbakken maken zoals we dat al bij de motoren hebben. Je mag dus maar 3 bakken gebruiken gedurende het jaar maar wel wanneer je wilt. Dit is een van de dingen waar we aan denken voor 2021.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS