Formule 1

FIA stelt onderzoek in naar wheelguns in de Formule 1: “Lijkt steeds minder op toeval"

Uitgegeven door Bart • 11 april 2018 16:37 • Print artikel

Na drie onveilige pitstops in slechts twee races stelt de FIA een onderzoek in naar de wheelguns. In Australië ging het mis bij de Haas-coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean, in Bahrein was het de Ferrari van Kimi Raikkonen die een monteur aanreed. Racedirecteur Charlie Whiting kondigt op de website van de Formule 1 het onderzoek aan. “Deze incidenten lijken steeds minder op louter toeval.”

Kimi Raikkonen


Ferrari kreeg naar aanleiding van het ongeluk in Bahrein een boete van 50.000 euro. Voor Raikkonen was het al de derde race in vier seizoenen dat hij niet veilig weggestuurd werd. Tijdens de tweede vrije training in Bahrein moest de Fin ook al aan de kant vanwege een losgelopen wiel. “Bij het incident tijdens de race had de monteur het wiel nog niet eens los op het moment dat Raikkonen mocht vertrekken”, zegt Whiting.

Bij Haas ging het in Australië om één en dezelfde wheelgun die de problemen veroorzaakten. “Dat is het niet toevallig meer. Ze dachten de moeren goed aangedraaid te hebben, maar die kwamen los en toen was het te laat.”

Fernando Alonso verloor bij de tests in Barcelona een wiel. “McLaren heeft ons binnen een week een rapport gestuurd. Dat hebben we beoordeeld in de technische werkgroep. We wilden er zeker van zijn dat iedereen realiseert wat er kan gebeuren. Alle teams kunnen er van leren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS