Formule 1

FIA ontkent verband batterijsensoren en Ferraris verlies in vermogen: “Ik ga geen dingen vertellen over..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 9 oktober 2018 13:39 • Print artikel

Na de Grand Prix van Rusland werd er veelvuldig gespeculeerd over de mogelijke illegaliteit van de Ferrarimotor. De Scuderia heeft twee batterijen in de motor bevestigd en zouden volgens berichten in diverse media zo een voordeel kunnen verschaffen. De FIA plaatste een sensor in de tweede batterij en direct daarna was de Ferrari zijn voordeel op Mercedes kwijt.

null

Toch verklaart de FIA tegen Autosport.com dat de sensor en het verlies in vermogen geen verbanden hebben met elkaar. “Er was wat speculatie over de ‘magische’ sensor die we erop hebben gezet en dat dit de reden van Ferraris vormcrisis zou zijn. Dit is niet waar, er is totaal geen link.”

Maurizio Arrivabene liet ondertussen weten niet blij te zijn met het feit dat de FIA vertrouwelijke informatie over de batterijen heeft gelekt. Whiting en Arrivabene hebben gesproken met elkaar over de situatie en dat het oneerlijk zou zijn als meer informatie gedeeld zou worden. Whiting: “Ik ga geen dingen vertellen over wat we besproken hebben, maar voor beide zijdes is het nu duidelijk.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS