Formule 1

FIA komt Red Bull tegemoet: "Overtreding van artikel 12.2.1.i kan leiden tot boete, aftrek punten of DQ"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 03:26 • Print artikel

Red Bull was niet te spreken over het feit dat Mercedes F1-teambaas Toto Wolff gedurende de race naar de stewards ging om zijn uitleg over het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Copse Corner te geven, waarin de Nederlandse coureur zo hard crashte. Door Red Bull-teambaas Christian Horner werd dit gezien als het beïnvloeden van de stewards. De FIA lijkt het Formule 1-team tegemoet te komen en de regels hieromtrent aan te scherpen.

Max Verstappen Red Bull RB16B

“Toegang tot het kantoor van de stewards is strikt beperkt tot de stewards, de secretaresse van de stewards en de operator van de stewards", zegt Masi tegenover het nieuwsagentschap PA. "Toegang is alleen toegestaan, voorafgaande aan goedkeuring door de stewards of volgende op een beslissing van de stewards waarbij een deelnemer en/of coureur gedagvaard wordt. Elke deelnemer of persoon geassocieerd met een deelnemer die niet voldoet aan de vereisten zoals uitgezet in bovenstaand, wordt gezien als een overtreding van artikel 12.2.1.i van de internationale sportieve code. We vertrouwen er op dat bovenstaande duidelijk is.”

Volgens The Independent gaat er vanaf nu een reprimande komen die kan leiden tot een boete, aftrek van punten of zelfs diskwalificatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS