Formule 1

Ferrari zoekt ondanks nieuwe update nu al naar excuses: "Silverstone ligt ons niet zo goed"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2019 10:50 • Print artikel

Ferrari heeft dit jaar nog geen Grand Prix gewonnen en het is de vraag wanneer de eerste overwinning gaat komen. De dominantie van Mercedes werd afgelopen race onderbroken, maar het was Max Verstappen die daarvoor zorgde. En dat terwijl Ferrari-coureur Charles Leclerc bijna de hele race aan de leiding ging. De Red Bull Ring leek ook uitermate geschikt voor de SF90, maar een overwinning zat er niet in. Teambaas Mattia Binotto laat weten dat het team in Silverstone een kleine aerodynamische update meebrengt, maar haast zich erbij te zeggen dat Silverstone het team niet zo goed ligt.

Charles Leclerc


"Silverstone is een van de moeilijkste circuits van het seizoen, dit is een echte test voor de setup en de balans", zegt Binotto in gesprek met Motorsportweek. "De banden komen onder druk te staan en spelen een grote rol in hoe jouw race verloopt. We verwachten niet dat Silverstone ons erg goed zal liggen, maar we hebben elke race nog gezien dat de krachtsverhoudingen snel om kunnen draaien."

"Voor de Britse Grand Prix brengen we een kleine aerodynamische update mee, omdat we hard blijven werken aan de ontwikkeling van de auto", zegt Binotto. "Dit weekend zullen we veel te weten komen over het recente werk dat we in de ontwikkeling van de auto hebben gestopt. We hebben het gat naar onze concurrenten op specifieke banen gedicht."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS