Formule 1

Ferrari ziet keerzijde van budgetplafond: "Nog veel ideeŽn in de fabriek"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 19:16 • Print artikel

Ferrari zou dit seizoen nog graag verschillende ideeŽn uitproberen, maar de Scuderia loopt tegen de limiet van het budgetplafond aan. Teambaas Mattia Binotto had dit eerder al voorspeld voor concurrent Red Bull. Ferrari zelf blijkt daar nu ook de keerzijde van te zien.

Charles Leclerc


Nieuwe onderdelen kunnen niet allemaal meer geproduceerd worden, maar dat wil niet zeggen dat ze in Maranello stil zitten. Senior performance engineer Jock Clear zegt tegenover Motorsport.com dat het kampioenschap zeker een rol speelt. "De stand in het kampioenschap bepaalt mede hoe lang je met de ontwikkeling van de huidige auto doorgaat. Tegen het einde van het seizoen weet je wel waar je plafond ligt en hoeveel je nog kunt uitgeven."

"Uiteindelijk zullen we daar beslissingen over moeten nemen. Natuurlijk hou je nooit op met je ontwikkeling. IdeeŽn bedenken in je hoofd kost natuurlijk niet zo veel, maar het is de vraag of je ervoor kiest om het dit jaar nog op de auto te zetten. Alle teams hebben veel slimme mensen in huis. Als goede ideeŽn dit jaar niet tot uitvoering worden gebracht, kun je ze meenemen naar volgend seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS