Formule 1

Ferrari wil Mercedes' strategie van vorig jaar toepassen bij aanstaande wintertests

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 januari 2020 06:12 • Print artikel

MARANELLO - Volgens de Italiaanse tak van Motorsport zal Ferrari over een paar weken in wezen doen wat Mercedes deed bij de wintertests van vorig jaar. Het Duitse topteam was destijds bepaald niet indrukwekkend tijdens de tests op het Circuit de Catalunya, maar verscheen met een aanzienlijk snellere auto in Melbourne voor de eerste Grand Prix van het seizoen.

Ferrari F1


Ferrari leek het snelste team tijdens de wintertests van vorig jaar. Op basis daarvan werden de Italianen door de meesten als favoriet voor het kampioenschap bestempeld. Hun rechtelijnsnelheid zag er beduidend beter uit dan die van welk ander team dan ook.

Maar toen de Grand Prix van Australië enkele weken begon, was Mercedes volkomen dominant en plaatste het zijn auto's tijdens de kwalificatie op de eerste startrij voor de race. Daarna won de vermaarde equipe de race met een één-twee, terwijl Ferrari niet eens op het podium stond.

Ferrari zou bij de komende tests een 'oude specificatie' op de auto gebruiken tijdens de eerste testweek met een auto die mechanisch up-to-date is om gegevens te verzamelen en alleen de laatste aërodynamische updates inzetten tijdens de laatste drie dagen (27-29 februari). Dit geeft de ingenieurs in Maranello een extra week om de auto van 2020 nog verder te ontwikkelen.

De eerste week zal dus alleen worden gebruikt om te controleren of alles mechanisch werkt zoals het hoort.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS