Formule 1

Ferrari wil aanhaken bij de Mercedessen en Max Verstappen! Vettel ruilt graag zijn topsnelheid om: "We komen tekort in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2019 10:16 • Print artikel

Ferrari leek deze winter het beste team, maar de Scuderia heeft gedurende de eerste helft van het seizoen zowel Mercedes als Red Bull met Max Verstappen in de RB15 aan haar voorbij zien gaan. De snelheid op het rechte stuk zit wel goed bij de Italiaanse F1-bolide, maar in de bochten komen de Ferrari F1-auto's tekort. Sebastian Vettel ruilt het maar al te graag om, de snelheid op het rechte stuk.

Formule 1 Ferrari wil wedijveren met Mercedes en Red Bull Max Verstappen


“We hebben ruimte om te verbeteren, in de bochten komen we tekort”, aldus Vettel tegenover het Engelse Autosport. “Daarmee mag het duidelijk zijn dat er voordelen zijn op het rechte stuk. Het een gaat met het ander, maar we maken een wissel. We hebben kleine onderdelen aan de auto toegevoegd. De updates werken, maar helaas niet genoeg om echt dichtbij te komen. Er komen misschien banen aan, vooral met Spa en Monza, die mogelijk beter voor ons zijn. Uiteindelijk is onze ambitie om een kracht te zijn die dingen laat gebeuren, om de controle over de race te hebben. Waar we nu staan, zijn we daar behoorlijk ver van weg.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS