Formule 1

Ferrari wijzigt teamnaam in aanloop van Grand Prix van Bahrein

Uitgegeven door Johann Petermann • 24 maart 2019 18:03 • Print artikel

Voor de Grand Prix van AustraliŽ besloot Ferrari om alle logo's van Mission Winnow te verwijderen. Nu is besloten om ze te laten terugkomen en zelfs de teamnaam te wijzigen.

Mission Winnow en Ferrari

Nadat er door de lokale overheid een onderzoek was ingesteld naar vermeende tabaksreclame, ontbraken de logo's van Mission Winnow. Een dochteronderneming van de grote tabaksproducent Phillip Morris. Volgens Phillip Morris is Mission Winnow er juist om gezondere alternatieven te promoten.

Ook McLaren verwijderd het logo 'A Better Tomorrow' van hun MCL34, dat voortkwam uit het bedrijf British American Tobacco. Maar nu in de aanloop van de Grand Prix van Bahrein heeft Ferrari een verzoek ingediend om de teamnaam weer terug te veranderen naar Scuderia Ferrari Mission Winnow.

Naast de overheid van AustraliŽ maken de Europese overheden zich in toenemende mate zorgen over indirecte tabaksreclame. Het is dan ook even afwachten hoe men zall reageren wanneer het F1-circus langskomt in Spanje voor de eerste Europese race op de F1-kalender.

https://www.instagram.com/p/BubsjeIl6hs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS