Formule 1

Ferrari 'vergat' Leclerc in te lichten over tijdstraf Vettel: "Het was een fout"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2019 18:27 • Print artikel

Charles Leclerc was tijdens de Grand Prix van Canada niet op de hoogte van de tijdstraf van teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser leidde de race, maar kreeg een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Lewis Hamilton er met de overwinning vandoor kon gaan. Leclerc zat niet ver daarachter, maar werd door de teamleiding niet ingelicht over de straf van zijn teamnoot. Toen de Monegask werd gevraagd naar de straf onderbrak teambaas Mattia Binotto de interviewer door te zeggen dat het simpelweg vergeten waren. Mogelijk wilde het team de schade voor Vettel beperken door als tweede te eindigen.

Charles Leclerc


"Het was een fout van onze kant", reageerde Binotto bij RaceFans. "We hadden het erg druk op de pitmuur en zijn het simpelweg vergeten. We hadden het moeten doen, maar hebben dat niet gedaan."

Leclerc voegde daaraan toe dat hij niet veel anders gereden had, mocht hij wel op de hoogte zijn gebracht van de tijdstraf. "Ik was al aan het pushen om het gat te dichten. Ik zag dat ze aan het vechten waren. Ik was snel en was bezig om het gat te dichten, mocht er iets gebeuren. Dan zou ik dicht bij zitten om te kunnen profiteren van een eventueel foutje."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS