Formule 1

Ferrari-teambaas wil het binnenhuis houden, maar wijst Sebastian Vettel aan als schuldige...

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 november 2019 18:02 • Print artikel

Charles Leclerc en Sebastian Vettel vielen beiden door een aanrijding uit in Brazilië. Het tweetal moest van Ferrari naar Maranello op het matje komen waar er met het duo stevig werd gesproken. Het zijn aanwijzingen dat de spanning tussen de twee aan het oplopen is. In de aanloop naar de Grand Prix in Abu Dhabi zegt teambaas Mattia Binotto dat het waarschijnlijk de fout van Vettel was.

Scuderia Ferrari F1

"Ik denk dat Seb niet naar links had moeten gaan en hij weet dat”, zegt Binotto tegen Sky Sports. “Het is iets wat we intern besproken hebben. Ze zijn allebei erg goede coureurs. Ze weten exact wat te doen. Ik denk dat het ongelukkig is wat er gebeurde, maar het gaat niet weer gebeuren. Is een coureur meer schuldig dan de ander? Ik denk dat het niet belangrijk is. Omdat het dit keer misschien Seb had kunnen zijn, volgende keer is het Charles.”

“Het zijn twee vechtende coureurs, ze kunnen allebei fouten maken. Uiteindelijk is het belangrijk om zeker te zijn of het er eentje in Brazilië is of de volgende keer, dat het niet meer gebeurd. En opnieuw, ik denk dat er niet veel te bespreken is. Dat is iets tussen onze fabriek, tussen ons, iets wat we besproken hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS