Formule 1

Ferrari-teambaas Binotto: "Zou zo maar kunnen dat Mick Schumacher in 2023 voor Ferrari rijdt"

Uitgegeven door Bart • 20 december 2020 10:26 • Print artikel

Mattia Binotto vindt het belangrijk dat Mick Schumacher zeker twee jaar de kans krijgt bij Haas om zich eigen te maken in de Formule 1. De 21-jarige Duitser wordt nauwlettend gevolgd door de Scuderia en een stap naar de hoofdmacht van Ferrari hoort op termijn zeker tot de mogelijkheden.

Mick Schumacher


Binotto deed zijn uitspraken tijdens de eerste werkdag van Carlos Sainz. De Spanjaard staat direct onder druk bij Ferrari, waar de naam Schumacher altijd zal lonken. "Mick presteert in zijn tweede seizoen in een klasse altijd beter. Dat was in de Formule 2 en Formule 3 ook het geval. Hij leert veel in het eerste seizoen en slaat dan in het tweede jaar toe. Daarom is het belangrijk dat hij twee seizoenen bij Haas rijdt."

Binotto ziet graag na Leclerc opnieuw een coureur uit de Ferrari Driver Academy doorstromen. "De academy is niet bedoeld om Formule 1-coureurs op te leiden, maar om de volgende Ferrari-coureur op te leiden. Het is nog vroeg om er iets over te zeggen, maar het zou zo maar kunnen dat Mick in 2023 in het rood van Ferrari rijdt." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS