Formule 1

Ferrari-teambaas Binotto ook in 2021 niet bij alle races aanwezig

Uitgegeven door Bart • 28 februari 2021 17:46 • Print artikel

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal ook in aankomend Formule 1-seizoen niet bij alle races op het circuit aanwezig zijn. Eind vorig seizoen miste de Italiaan al drie races - in Turkije, Bahrein en Abu Dhabi - om ook de mensen in Maranello te ondersteunen. Vanuit de fabriek volgde Binotto uiteraard wel de races en stond hij in direct contract met zijn plaatsvervanger Laurent Mekies.

Mattia Binotto


Ook dit jaar zal Binotto races aan zich voorbij laten gaan, omdat Ferrari zich uitgebreid wil richten op 2022. Daarom zal de auto van dit jaar niet lang doorontwikkeld worden. "Vorig jaar heb ik wat races gemist, omdat er een heel bedrijf te managen is. Het gaat niet alleen om de actie op het circuit tijdens een raceweekend. Ook in Maranello moet veel gebeuren", zo legt Binotto uit in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

"Hopelijk krijgen we dit jaar een seizoen met 23 races en kunnen ze allemaal ook doorgang vinden", vervolgt Binotto. "Het wordt een lang seizoen en de races zitten in de tweede seizoenshelft dicht op elkaar. Daarnaast hebben we een grote uitdaging voor 2022 in het verschiet."

"Het is mijn intentie om dit jaar niet bij alle races op het circuit aanwezig te zijn", aldus Binotto. "In het begin van het seizoen wel. Dan moet ik zorgen dat alles goed draait op het circuit en in de pitbox. Als dat allemaal goed loopt, zal ik races vanuit Maranello gaan volgen. Ook vanuit Maranello kan ik het team op het circuit goed ondersteunen. Ik sta altijd in contact met onze mensen ter plekke. Maar bij die races zal Laurent Mekies weer aanwezig zijn en hij heeft de juiste ervaring om Ferrari te leiden. Dat heeft hij vorig jaar wel bewezen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS