Formule 1

Ferrari sneed zich in de vingers met Verstappen: Geen Florida Winter Series in 2015

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 november 2014 03:27 • Print artikel

De Florida Winter Series zal niet verreden worden in 2015. Nadat in oktober de kalender voor 2015 werd onthuld, bleek dat deze serie deze winter geen doorgang heeft. Ferrari Driver Academy trekt voorlopig de stekker uit de klasse. Vorig jaar maakte huidig F1-tester Max Verstappen zijn entree in de autosport. Hij deed daar waardevolle ervaring op, maar versloeg ook als complete nieuweling diverse Ferrari-talenten, die er al een paar jaar ervaring in de autosport op hadden zitten.

Max Verstappen

In 2014 stonden vele jonge talenten aan de start van de klasse zoals Marciello, Fuoco, Latifi, maar ook de Nederlanders Max Verstappen en Dennis van de Laar. Max Verstappen maakte zelfs in januari 2014 zijn autoracedebuut in de Amerikaanse raceseries. De hudige RedBull-protegé won twee races, op Palm Beach en Homestead. Ook Van de Laar reed verdienstelijk in Florida.

Ferrari kondigde aan dat de klasse niet terug zal komen maar dat een terugkeer in 2016 niet is uitgesloten.

Ferrari teambaas Marco Matiacci: "We zijn ons programma aan het veranderen maar we willen zoveel mogelijk jonge talenten aan boord krijgen. Als we een talentvolle groep rijders krijgen kunnen we aan de toekomst van Ferrari werken."

Laatste Formule 1 nieuws op racexpress.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS