Formule 1

Ferrari roept Vettel en Leclerc op het matje: "Waar ligt de grens? Afstemmen wat stom is en wat niet"

Uitgegeven door Bart • 19 november 2019 05:01 • Print artikel

Sebastian Vettel en Charles Leclerc worden deze week in Maranello verwacht voor een gesprek met de teamleiding en teambaas Mattia Binotto. Dit naar aanleiding van hun aanvaring tijdens de Grand Prix van Brazilië, die gewonnen werd door Max Verstappen. Leclerc haalde zijn teamgenoot in, maar de Duitser liet het daar niet bij zitten en probeerde een move op de Monegask. Vettel stuurde daarbij te ver naar links, waardoor beide auto's elkaar raakten en beide coureurs uitvielen.

Vettel Leclerc Ferrari


"We moeten gaan zitten en beslissen waar de grens komt te liggen", zegt Binotto tegen The Daily Mail. "Dit mag niet nog eens gebeuren. Maar als we onze coureurs teamorders opleggen krijgen we kritiek en als we ze vrij laten om te racen krijgen we ook kritiek. We moeten afstemmen wat stom is en wat niet en waar de grens ligt. Als twee auto's van hetzelfde team crashen, is er ongetwijfeld iets fout gegaan."

De situatie doet denken aan die van Mercedes ten tijde van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Zij vochten om de wereldtitel en kwamen drie keer met elkaar in aanvaring. Binotto staat echter nog steeds achter de keuze voor zowel Vettel als Leclerc. "Ik ben ervan overtuigd dat het een luxe is om twee erg goede coureurs binnen een team te hebben. Wat ik hoor en lees, is anders dan wat ik intern zie. Ze hebben een goede relatie met elkaar, maar wat zondag is gebeurd, helpt natuurlijk niet mee."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS