Formule 1

Ferrari, Racing Point, AlphaTauri, Mercedes en Renault kwamen al in actie, maar niet alle teams kunnen: "We hebben ook de capaciteit niet"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2020 08:09 • Print artikel

De meeste Formule 1-teams gaan voor de start in Oostenrijk de baan op om de auto of de procedures te testen. Racing Point, AlphaTauri en Ferrari gebruikten een filmdag om de auto van dit jaar te testen, andere teams als Mercedes en Renault reden in een minimaal twee jaar oude auto. Teambaas van Haas Gunther Steiner bevestigt dat zijn team voor de start in Oostenrijk geen testdag zal organiseren.

Kevin Magnussen Romain Grosjean


"Je moet er een filmdag voor opofferen en we hebben ook de capaciteit niet", stelt Steiner in gesprek met Motorsportweek. "De coureurs zijn er klaar voor en ik denk niet dat ze veel training nodig hebben. Het zou mooi zijn om het circuit op te kunnen, maar het heeft op dit moment niet onze prioriteit."

Volgens Steiner hebben teams die met de auto van dit jaar rijden wel een voordeel. "Het is een voordeel, dat ga ik niet ontkennen, maar het zal geen groot voordeel zijn. Onze mensen werken in de fabriek in Banbury aan de auto. Ze doen tijdens het werk aan social distancing, dus daar maak ik me geen zorgen over. We oefenen de nieuwe protocollen in onze fabriek in plaats van op een circuit."

"Teams gebruiken een testdag als een excuus om een shakedown te houden, maar wij moeten ook op de financiën letten. Als we het geld hadden gehad, hadden we wel getest, maar we nemen een klein risico, omdat ik weet dat we over goede mensen beschikken. Hadden we een shakedown kunnen doen? Ja. Maken we ons zorgen? Nee."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS