Formule 1

Ferrari over vertrek Kimi Raikkonen naar Sauber F1: "Hij speelde een beslissende rol"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2018 10:27 • Print artikel

Kimi Raikkonen vertrok in 2007 bij Ferrari als wereldkampioen Formule 1. Na een kort verblijf buiten de Formule 1 in de rallysport maakte de Fin een succesvolle comeback bij Lotus en keerde daarna terug naar Maranello, waar hij de afgelopen jaren aan de zijde van Sebastian Vettel reed. Aan het einde van dit jaar eindigt de tweede ambtsperiode van de Fin bij de Scuderia.

Kimi Raikkonen in 2019 van Ferrari naar Sauber

“Gedurende deze jaren is Kimi’s bijdrage aan het team, zowel als coureur, maar ook op zijn menselijk vlak fundamenteel geweest”, zei teambaas Maurzio Arrivabene in een officieel statement van het team. “Hij speelde een beslissende rol in de groei van het team en was tegelijkertijd altijd een groot teamspeler. Als een wereldkampioen voor de Scuderia Ferrari, blijft hij altijd een onderdeel van de historie van het team en de familie. We danken Kimi voor alles en wensen hem en zijn familie een voorspoedige toekomst toe.”

De coureur zei altijd dat Ferrari zijn laatste team ging zijn en dat hij daarna zou stoppen met de Formule 1. Die uitspraak komt Raikkonen niet na, wat hij gaat terug naar Sauber waar hij in 2001 voor debuteerde in de hoogste klasse van de autosport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS