Formule 1

Ferrari ontkent opzet overtreden regels met brandstof: "We geloven dat onze meting juist was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2019 15:10 • Print artikel

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft zijn team niet met opzet de regels rond de brandstof overtreden bij de auto van Charles Leclerc. De FIA ontdekte voor de race dat de hoeveelheid brandstof in de Ferrari niet overeenkwam met het opgegeven aantal liters. Leclerc eindigde afgelopen weekeinde als derde achter winnaar Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Ferrari F1 Charles Leclerc

“Ik geloof dat er dit jaar tien controles zijn geweest”, aldus teambaas Binotto tegenover Grand Prix 247. “En er was nooit iets om over te klagen. We geloven dat onze meting juist was. Slechts eentje was niet sluitend.”

De overtreding van de regels leverde geen diskwalificatie van Leclerc op, maar een boete van 50.000 dollar. “Er waren verschillen in de meting”, legt de Zwitser uit. “We geloven dat onze meting juist was, maar we moeten uitvinden waarom er een afwijking was. Ik weet dat we de gebruikelijke procedure hebben gevolgd.”

Het komt op een vervelend moment voor Ferrari, omdat ze onder een vergrootglas liggen met de legaliteit van de motor. Het kan er voor zorgen dat de FIA het Italiaanse team met argusogen gaat volgen gedurende de winter....

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS