Formule 1

Ferrari laat ook in 2020 Vettel en Leclerc tegen elkaar racen!: "Hun relatie is heel anders dan je leest of denkt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 15:05 • Print artikel

Charles Leclerc en Sebastian Vettel hadden de nodige aanvaringen dit jaar. Het laatste wapenfeit was de Grand Prix van Brazilië waar de twee Ferrari-coureurs elkaar van de baan reden. Toch mogen de Monegask en voormalig wereldkampioen volgens teambaas Mattia Binotto het gevecht volgend jaar met elkaar aangaan.

Helm Vettel Leclerc F1 Ferrari

“Als je kijkt naar de laatste races, dan waren ze vrij om te racen zoals ze zelf wilden en ik denk dat dat ook is waarmee we het volgend seizoen gaan beginnen”, zei Binotto tegen Grand Prix 247. Vettel was aan het begin van het jaar de kopman, maar Leclerc liet zichzelf als een snelle leerling zien en eindigde zelfs als beste Ferrari-coureur het seizoen.

“Hij verraste iedereen. Hij is snel, hij gaat met de druk om, hij is goed in gevechten, hij is goed in de races. Ik ben erg blij met hem”, zei de Zwitser over Leclerc. “Het binnenhalen van zeven pole positions en twee overwinningen in zijn eerste jaar en ook nog voor Sebastian in het kampioenschap eindigen, is een grote prestatie! Het mag duidelijk zijn dat we niet blij zijn met de prestatie van de auto en met wat fouten die we gemaakt hebben, waaronder de betrouwbaarheidsproblemen en wat beslissingen, maar nu moeten we vooruit.” Na de clash in Brazilië moesten de twee coureurs bij Binotto op het matje komen, toch zegt hij dat het geen haat en nijd is tussen Vettel en Leclerc.

“De waarheid is dat ze samen plezier hebben, omdat ze een goede en harmonieuze relatie samen hebben, wat misschien heel anders is dan dat je leest of denkt”, zei de teambaas van de Scuderia. “Je kan denken dat ze een conflict op de baan hebben, maar dat is niet het geval.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS