Formule 1

Ferrari kiest bewust voor andere aanpak: "We hebben iets gedurfds geprobeerd"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2019 09:31 • Print artikel

Sebastian Vettel moest opnieuw toezien dat Mercedes een 'front row lock-out' voor zich opeiste. Vooral het verschil tussen de Ferrari-coureur en polesitter Valtteri Bottas was enorm met 0.866 seconde. Toch zag Vettel het positief in, omdat Ferrari in Barcelona voor een andere aanpak heeft gekozen. Een aanpak die resultaat moet opleveren in de race van zondag.

Valtteri Bottas


"We hebben op vrijdag en zaterdag veel geprobeerd en hebben het maximale uit de auto gehaald", zegt Vettel in gesprek met Motorsport.com. "We zijn zeker niet blij, maar ik ben blij met onze aanpak. We hebben iets gedurfds geprobeerd. Iets dat uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen. Niet vandaag, maar hopelijk wel tijdens de race. Hopelijk is dit de juiste richting voor de komende weken."

De Ferrari had vooral moeite in de laatste sector. "We hadden dit verschil met Mercedes niet verwacht. We verloren veel tijd in de laatste sector. We lijken sneller op de rechte stukken, dus wellicht hebben we minder vleugel staan dan zij. In de laatste sector zijn geen rechte stukken en daar hebben we het lastig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS