Formule 1

Ferrari is voorbij gestreefd door Mercedes en Max Verstappen, maar wil zich nog niet op 2020 concentreren: "Omdat we volgend jaar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2019 08:12 • Print artikel

Ferrari is op dit moment de mindere van de drie topteams, terwijl het er tijdens de wintertests nog zo veelbelovend uit zag. Bij de start van het seizoen hadden zij nog de favorieten-status, maar deze is volledig verdwenen met de overheersing van Lewis Hamilton en de opkomst van Max Verstappen in zijn RB15 met Honda-Power. De kans op de wereldtitel voor Ferrari lijkt langzaam aan uit het zicht te verdwijnen met de dominantie van Mercedes en Red Bull samen met Honda. De Scuderia lijkt voorbij gestreefd te zijn.

Red Bull Max Verstappen, Mercedes en Ferrari

In Hongarije werd duidelijk dat de Scuderia tekort kwam ten opzichte van Mercedes en Red Bull, terwijl Ferrari in Duitsland nog tot de snelste auto op de baan behoorde. Ondanks dat de titel bijna onmogelijk lijkt ziet teambaas Mattia Binotto nog geen reden om zich te gaan richten op de auto van 2020. “Moeten we ons concentreren op de auto van volgend jaar? Ik denk het niet”, reageert de Zwitser tegen F1i. “Niet alleen omdat we volgend jaar dezelfde regels hebben, wat we dit jaar kunnen doen daar profiteren we ook volgend jaar van. Er zijn nog veel races en, tot nu toe, geen overwinning voor Ferrari. Dus denk ik dat we een doel en een doelwit hebben en ik denk dat we ons best doen om dit seizoen goed te eindigen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS