Formule 1

Ferrari is verbluffend snel! Zit er een luchtje aan?: "Ferrari is erg snel en vele claimen dat het..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2019 18:47 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt de geur die uit de Ferrari-pitboxen komt ruiken naar grapefruit. Zijn collega Dr. Helmut Marko noemde de geur al eerder die van aardbeien, maar kwam tot de conclusie dat Shell een optimale mix voor elkaar gekregen moet hebben voor hun brandstof. Ondanks dat het F1-team uit Italië dit jaar nog geen race gewonnen heeft, is iedereen in de paddock het erover eens dat de snelheid van de Scuderia op het rechte stuk verbluffend is.

Guenther Steiner F1 Haas

Door Haas-teambaas Gunther Steiner wordt dit echter ontkend. “Aan het begin van het seizoen hadden we een bijeenkomst met Ferrari en werd ons gevraagd welke geur we graag wilden hebben”, grapte de Oostenrijker in Shanghai. “Eerlijk gezegd, wij gingen voor frambozen. Serieus, ik heb nog nooit gehoord dat brandstof ruikt als fruit. En als je denkt dat er zo’n geur hangt in onze garage, hadden we het wel gemerkt.” Haas gebruikt dit jaar dan wel dezelfde motor als Ferrari, maar het is niet duidelijk of de brandstof identiek is.

“Je kunt wat verschillen op de GPS zien”, reageerde Steiner, toen hem gevraagd werd of de Ferrari en Haas verglijkbaar zijn qua paardenkrachten. “Ferrari is erg snel en vele claimen dat het de motor is. Maar ik denk dat het noodzakelijk is om te praten over de gehele combinatie van factoren, waaronder het niveau van de luchtweerstand.”

Toen gevraagd werd of het Amerikaanse team dezelfde brandstof als Ferrari gebruikt, reageerde Steiner dat dit het geval is. “Exact dezelfde”, aldus de teambaas. “Ik weet niet wat bij hen anders is in vergelijking met ons.” Overigens is het toevoegen van een geur aan brandstof niet geheel vreemd. In de jaren ’90 voegde Total in Frankrijk de geur van vanille toe om klanten binnen te halen, nadat uit onderzoek bleek dat zowel 41 procent van de mannen als drie op de vier vrouwen, gruwen van de geur van benzine en dieselolie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS