Formule 1

“Ferrari heeft Daniel Ricciardo of Charles Leclerc nodig! Ferrari wil zeker niet misgrijpen!"

Uitgegeven door Bart • 14 juni 2018 05:38 • Print artikel

Ferrari-coureur Sebastian Vettel leidt in de WK-stand, maar om ook een gooi te kunnen doen naar de constructeurstitel is een sterkere tweede coureur nodig. Dat stelt Sky Sports-analist Martin Brundle in zijn analyse van de Grand Prix van Canada. Volgens Brundle hecht de Italiaanse renstal enorm veel waarde aan de constructeurstitel. “Als ze het in deze tijd willen opnemen tegen Mercedes en Red Bull hebben ze Daniel Ricciardo of Charles Leclerc nodig naast Vettel. En Vettel moet daar dan maar mee om zien te gaan.”

Kimi Raikkonen


“Charles Leclerc is een groot talent”, zegt Brundle. “Hij presteert beter dan de Sauber eigenlijk is. Vergelijkbaar met Fernando Alonso en Mark Webber in de Minardi, Ayrton Senna in de Toleman en Michael Schumacher bij Jordan. Zeker in Spanje maakte Leclerc veel indruk door geen krimp te geven met Alonso op zijn staart.”

Brundle omschrijft Leclerc als een coureur die alle aspecten bezit die een F1-coureur zou moeten hebben. “Ferrari neemt niet vaak risico’s met jonge coureurs, maar er is een interessante wisseling van de wacht gaande. Het veld kun je onderverdelen in drie delen. Alonso en Raikkonen aan de ene kant, een middenveld met Grosjean en Hulkenberg en een grote groep jonge talenten. Ferrari wil komend jaar zeker niet misgrijpen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS