Formule 1

Ferrari F1-teambaas Mattia Binotto reageert op de beschuldigingen: "Ik zie niet waar het probleem zit"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2019 20:04 • Print artikel

AUSTIN - Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakte duidelijk dat hij teleurgesteld was over de beschuldigingen tegen zijn ploeg en beweerde dat de slechte prestaties in de GP van Amerika niets te maken hadden met motorvermogen. De reeks van zes pole-positions op een rij van het Italiaanse team kwam ten einde in Austin. Maar slechts met een miniem verschil van 0,012 seconden, omdat Mercedes coureur Valtteri Bottas Sebastian Vettel nipt versloeg. In de race zakte Vettel al snel terug naar de zevende plek, voordat hij uitviel met een gebroken aandrijfas. Leclerc eindigde als vierde, 52 seconden verwijderd van de winnaar.

Ferrari F1 GP USA 2019

"Ik heb dit weekend veel gelezen en veel opmerkingen gehoord over een technische richtlijn en de impact hiervan op onze auto's", zei Binotto. "Ik hoorde aan het einde van de race opmerkingen die naar mijn mening erg teleurstellend zijn. Eigenlijk geloof ik dat we zaterdag heel dicht bij de pole position waren, net als bij de vorige race in Mexico. Ik denk dat Seb de poleposition had kunnen scoren, maar misschien was hij in een bepaalde bocht net iets te voorzichtig. Charles had 's ochtends duidelijk een probleem, Q3 ging voor hem volledig verloren en daarna beschikte hij over een downgrade motor, die we in de auto hadden gemonteerd. Over het geheel genomen en kijkend naar zijn prestaties in het derde kwartaal en erover nadenkend wat er had kunnen gebeuren zonder het probleem in de ochtend, dan ben ik er vrij zeker van dat Charles mogelijk ook op de pole had gestaan."

"Dus ik zie niet waar het probleem zit. Als ik naar de race kijk, stond beslist de snelheid op het rechte stuk niet ter discussie. We hadden in de eerste stint bij beide rijders wel duidelijke problemen met de grip van de auto. Dit soort opmerkingen zijn helemaal verkeerd voor de sport. Het is niet goed voor het imago en ik denk dat iedereen toch echt wat voorzichtiger moet zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS