Formule 1

Ferrari F1-teambaas haalt uit naar de media: "We werden bekritiseerd toen we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2019 08:02 • Print artikel

In de slotfase van de Grand Prix van Brazilië, die door Max Verstappen gewonnen werd, raakten de twee Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel elkaar. De reacties vanuit de media waren niet mals richting de Scuderia. Waar het F1-team aan het begin van het seizoen werd bekritiseerd omdat Vettel als nummer één coureur werd aangewezen, kregen ze nu kritiek over zich heen vanuit de media om ze vrij te laten racen. Teambaas Mattia Binotto haalt nu terug uit naar de media.

Charles Leclerc en Sebastian Vettel Ferrari F1

“Toen we de coureurs dit seizoen probeerden te managen, werden we bekritiseerd door dat te doen”, aldus Binoto tegen GP Fans. “En wanneer ze vrij zijn om te vechten, worden we misschien weer bekritiseerd vanwege dat vrije gevecht. Ik denk dat er altijd een reden is voor wat we beslissen om te doen en het was juist om ze te laten racen, zeker, omdat we de tweede plek in het constructeurs-kampioenschap al veiligheid hebben gesteld.”

“Als er een crash is, dan is er iets fout. Zonder twijfel. Maar als je vrij bent om te vechten, ben je vrij om te vechten en dat is een kwestie tijdens het rijden. Hoeveel risico kun je nemen. Maar zeker, hier was het risico niet noodzakelijk.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS