Formule 1

Ferrari F1-rookie Charles Leclerc blaast hoog van de toren: "Ik ga in 2019 voor de wereldtitel"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2018 07:30 • Print artikel

Het nieuws dat Charles Leclerc komend jaar de overstap maakt naar Ferrari is pas net ingedaald. In de aanloop naar de Grand Prix van Singapore doet de rookie van Sauber al ferme uitspraken over zijn doelstellingen in 2019. De Monegask volgt dan Kimi Raikkonen op en legt de lat hoog. "Ferrari heeft op dit moment een winnende auto en als dat komend jaar nog zo is, ga ik voor het hoogste haalbare en dat is de wereldtitel."

Charles Leclerc


"Ik zal me flink moeten verbeteren als coureur", is Leclerc zich bewust van het feit dat hij teamgenoot wordt van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. "Iedereen vraagt zich af of ik er al klaar voor ben. Toen Lewis in de F1 kwam, meldde hij zich ook direct aan de top. Als je goed genoeg bent, lukt dat ook in je eerste jaar."

Leclerc weet ook dat hij zich geen leerjaar kan veroorloven. "Als ik niet de juiste resultaten binnen haal, is het normaal dat ik een stapje terug moet doen. Dan verdien ik het Ferrari-stoeltje niet. Zo werkt het nu eenmaal. Ik ga niet naar Ferrari om te leren. Dit jaar is een goed jaar voor me en ik heb veel geleerd. Komend jaar moet ik presteren, dat hoort bij een topteam. Ik zeg niet dat ik niks meer zal leren, want ik heb nog veel te leren en kan nog veel verbeteren, maar ik ben er zeker klaar voor. Meer dan aan het begin van dit jaar in ieder geval."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS