Formule 1

Ferrari F1 moet alle eindjes aan elkaar knopen: "De avond is nog lang en onze monteurs zijn erg slim"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2019 16:52 • Print artikel

De eerste en tweede vrije training van de GP van AustraliŽ waren een beetje wisselend voor Sebastian Vettel. Bij tijden zag het er zeer snel en goed uit, maar in rondetijden was het nog niet helemaal snel genoeg. In de eerste vrije training noteerde de Duitser de tweede tijd met 1:23.637. In de tweede sessie verbeterde de Ferrari F1-coureur zich tot 1:23.473. "Het was een leuke dag vandaag. Misschien hebben we nog niet de snelheid die we zouden willen hebben, maar goed het is nog maar vrijdag, dus de tijden zeggen nog niet zo veel."

Ferrari F1

"Ik weet zeker dat als we straks bij 1 december zijn niemand meer zal denken aan hoe snel we op 15 maart reden! Ik mis nog een beetje vertrouwen", gaf Vettel toe. "Dat maakt het een lastige dag voor ons, zoals dat voor iedereen zou zijn. We zijn nog niet waar we willen zijn, niet zo zeer wat naar voren komt in ronde tijden maar meer over het gevoel en het reageren van de auto."

"We kwamen niet echt in het juiste ritme wat hier helemaal vrij belangrijk is omdat het een hobbelig circuit is, maar ik denk dat het morgen een betere dag word vooral als we het vertrouwen terug krijgen. Dan is er heel veel te winnen in de rondetijden. Er waren momenten in de sessie dat het echt heel erg goed ging en van daar uit kunnen we verder bouwen. Dus nu is het zaak dat we alle eindjes aan elkaar knopen zodat we er morgen beter voor staan. De avond is nog lang en onze monteurs zijn erg slim. En ik ben relaxed." /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS