Formule 1

Ferrari F1-coureur steekt hand in eigen boezem: "Om eerlijk te zijn was het redelijk rommelig"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 13 april 2019 13:00 • Print artikel

SHANGHAI - Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft gezegd dat hij zichzelf irriteerde met zijn prestatie tijdens de kwalificatie van China waarbij hij 0,017 seconde trager was dan zijn teamgenoot, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Daar waar hij de vorige Grand Prix in Bahrein standaard de snelste was reed hij op zaterdag tijdens alle drie de kwalificatiesessies achter de Duitser aan. Na afloop van zijn ronde in Q3 waren de frustraties over de radio dan ook duidelijk hoorbaar en noemde de Monegask zichzelf meerde malen ontzettend dom.

F1
"Ik ben geïrriteerd vandaag, door mezelf", aldus Leclerc na afloop van zijn zaterdag in Shanghai. "Ik maakte een fout in de laatste ronde en dat had ik niet moeten doen. Ik ben teleurgesteld want het potentieel was zeker aanwezig om in de top drie te geraken. Ik maakte wat fouten tijdens mijn snelle ronde in bocht 12 en 13. Ik ging te wijdt en had behoorlijk wat onderstuur. Er was potentieel het beter te doen maar zo is het leven, zo gaat het soms."

Toch was Leclerc daarna wel zo reëel om te zeggen dat hij uiteindelijk nog best tevreden was met P4 nadat het tijdens de drie vrije trainingen niet ging.

"Om eerlijk te zijn was het een redelijk rommelig weekend voor me, al vanaf het begin", aldus Leclerc die bij de gehele tweede vrije training ook miste vanwege koelingsproblemen aan zijn Ferrari. "Ik worstelde om de wagen goed afgesteld te krijgen, het vertrouwen in de bolide terug te krijgen en met het rijden, dus het was niet gemakkelijk. Aan het begin van de kwalificatie deden we vervolgens wat aanpassingen een de wagen en dit veranderde een hoop qua rijden, het was een stuk beter. Het was niet voldoende om voor de Mercedes te komen of op hun niveau te rijden, maar we kwamen op z'n minst dichterbij en ik denk dat er nog wel wat in zat. Dus hierover ben ik wel teleurgesteld, maar over het algemeen was het een positieve dag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS