Formule 1

Ferrari denkt geen voordeel van haar hogere topsnelheid te hebben: "Als je kijkt naar Mercedes..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 april 2019 05:07 • Print artikel

Ferrari lijkt dit jaar de hogere topsnelheid te hebben ten opzichte van Mercedes. Toch is er twijfel bij teambaas Mattia Binotto of de Scuderia volgend weekend in Azerbeidzjan wel genoeg extra vermogen heeft ten opzichte van de Zilverpijlen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Volgens de Zwitser gaat de topsnelheid in straten van Baku niet het verschil maken tussen de twee F1-teams.

Ferrari F1

“Als je kijkt naar de snelheid van Mercedes, denk ik dat ze ook erg sterk waren”, blikte Binotto terug over de race in China, tegen Racefans. “Misschien moet je hen vragen hoe goed ze zijn. Ik denk dat er op de rechte stukken tussen ons en de anderen niet veel zit. Baku is een circuit waar je een andere aero-configuratie hebt. Het is niet alleen het rechte stuk in Baku, het zijn veel bochten. Het is een circuit dat erg lastig in wat dat betreft, dus we moeten het gaan zien.”

Ondanks dat de Zilverenpijlen alle races tot nu toe hebben gewonnen, heeft Ferrari wel haar potentieel getoond. “Ik denk dat de competitie erg zwaar is”, aldus de Ferrari-teambaas. “Er zijn races waar je waarschijnlijk met een paar honderdste vooraan staat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS