Formule 1

Fernando Alonso zet de knop om: "Onze kans om te winnen is behoorlijk groot!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2018 16:04 • Print artikel

Fernando Alonso maakt zich op voor zijn eerste 24 uur van Le Mans. De Spanjaard komt uit voor Toyota, de enige fabrikant in de LMP1-klasse. Daarmee is de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 direct favoriet voor de race. De Spaanse coureur denkt dat zijn team er helemaal klaar voor is.

Fernando Alonso Toyota

“In de Formule 1 zijn we geen deelnemer om het kampioenschap te winnen, ondanks dat we veel beter dan vorig jaar zijn. Wat bewijst dat we in de juiste richting gaan”, zegt de coureur uit Oviedo tegen de officiële website van de 24 uur van Le Mans. “Maar nu Le Mans en de 24 uur, een belangrijke race, omdat het de tweede ronde van het World Endurance Championship is. We leidden na onze overwinning in Spa-Francorchamps.”

De coureur heeft na de Canadese Grand Prix de knop alweer helemaal omgezet: “Ik wil genieten van elke minuut binnen en buiten de auto, tussen de sessies en de rijdersparade op vrijdag. Ik weet zeker dat het erg speciaal is.” Ondanks zijn eigen doel om de Triple Crown of Motorsport binnen te halen, kent hij de belangrijke plek die de 24 uursrace in de geschiedenis heeft en ook voor Toyota inneemt.

“Ik denk dat het een erg speciale race voor mij en het hele Toyota Gazoo Racing Team gaat zijn”, zegt Alonso. “Onze kansen om te winnen zijn behoorlijk groot, dat is waar. We hebben al het werk gedaan, met veel tests in de afgelopen winter en simulatorsessies. Nu moeten we de race erg professioneel benaderen, zonder fouten, en we eindigen met een goed resultaat. De 24 Uur van Le Mans is een erg speciale race, vooral voor Toyota die hem nog nooit gewonnen heeft. We zijn gericht op dat doel. We willen Toyota de overwinning brengen en geschiedenis schrijven. Ik heb het gevoel dat dit team klaar is, meer dan ooit tevoren! Het wordt een interessante race, denk ik.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS