Formule 1

Fernando Alonso verdedigt Stoffel Vandoorne: “Dichterbij dan Raikkonen in 2014”

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2018 11:59 • Print artikel

Stoffel Vandoorne heeft een zwaar seizoen in de kielzog van teamgenoot Fernando Alonso. Al 17 races op rij is de Spanjaard de beste McLaren-coureur in de kwalificatie. Daarbij heeft de Belg ook al meerdere keren pech gehad in de races. Het is nu Alonso die het opneemt voor zijn teamgenoot. “Het is ook moeilijk om mij te verslaan”, zegt Alonso met een lach op de officiële website van de Formule 1. “Hij zit altijd kort achter mij. Eerdere teamgenoten zaten vaak veel verder achter dan Stoffel nu.”

Fernando Alonso


Alonso noemt een voorbeeld uit 2014 toen hij samen met Kimi Raikkonen bij Ferrari reed. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen versloeg de Fin in 16 van de 19 gevallen en het verschil tussen beide coureurs was vaak meer dan een halve seconde. “Kimi zat vaak zes of zeven tienden achter mij. Stoffel zit nu veel dichter bij.”

“Ik denk niet dat zijn reputatie hier onder lijdt”, verdedigt Alonso. “De auto is zoals hij is en presteert ondermaats. Als team proberen we het probleem te ontdekken en beide auto’s gelijk te trekken. Hij heeft zijn talent al zeker laten zien en hoeft zich echt niet te bewijzen.”

“Stoffel was kampioen in ieder kampioenschap voordat hij naar de Formule 1 kwam”, zegt Alonso die met 44 punten ver voorstaat op Vandoorne die acht punten sprokkelde. “Hij zit in een moeilijke auto nu en had vorig jaar ook wat problemen. Hij zal snel dicht in mijn buurt komen als de auto normaal presteert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS