Formule 1

Fernando Alonso twijfelt of hij de Indy 500 kan winnen: "Niet de ondersteuning van het ervaren Andretti-team"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2019 13:15 • Print artikel

Fernando Alonso gaat dit jaar voor zijn tweede Indy 500. De legendarische race op de Brickyard ontbreekt nog op zijn lijstje, waarin hij probeert om de Triple Crown of Motorsport voor zich op te eisen. Dit jaar gaat McLaren met een eigen team deelnemen, maar desondanks is de coureur nog onzeker of hij dit jaar de Indy 500 gaat winnen.

Fernando Alonso Indy 500 McLaren

“Ik denk dat het een uitdaging gaat worden, vooral dit jaar, omdat ik niet de ondersteuning heb van het ervaren Andretti-team. We zijn dit jaar helemaal op onszelf aangewezen”, aldus de voormalig F1-coureur tegen het Spaanse Marca. McLaren-directeur Zak Brown wilde met Alonso juist dit jaar als zelfstandig opererend team naar de Indy 500. Daarvoor werd zelfs voormalig Force India-directeur Bob Fernley aangesteld.

“Ik denk dat het behoorlijk belangrijk is om alles op alles te zetten om te functioneren als één team”, zei Alonso. “Als iedereen daarin goed meegaat binnen het team, dan gaat het lukken. Alles is compleet nieuw voor iedereen en we proberen zo veel mogelijk de problemen die op ons afkomen, al bij deze test in Texas op te lossen.”

De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 richt zich volledig op de overwinning. “Zeker, dat is het doel”, vertelde de coureur. “Na het winnen van Le Mans, mist alleen nog de 500.” Toen hem werd gevraagd of hij terugkeert naar Indy als hij in 2019 faalt, gaf Alonso een duidelijk antwoord. “Het behoort tot de mogelijkheden, maar ik hoop dat we dit jaar ook competitief zijn”, zei de McLaren-coureur, die een volledig IndyCar-seizoen niet uitsluit. “Het is iets wat we vorig jaar al overwogen, maar het seizoen was voor mij te intens vanwege de volledige WEC-kalender en met Daytona. Het is niet iets wat ik uitsluit voor de toekomst, maar wel voor nu.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS