Formule 1

Fernando Alonso sluit een terugkeer naar de Formule 1 niet uit

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2018 17:13 • Print artikel

Fernando Alonso vertrekt aan het einde van het jaar uit de Formule 1, maar sluit een terugkeer naar het kampioenschap in de toekomst niet uit. "Waarom zou ik deuren sluiten?", zegt de McLaren-coureur in Silverstone. De coureur won dit jaar de 24 uur van Le Mans met Toyota en het gerucht gaat dat hij volgend jaar een volledig seizoen IndyCar gaat rijden. De eerste test moet daarvoor in september plaats gaan vinden.

Fernando Alonso


"Ik had vorig jaar veel plezier bij de Indy 500, maar ik heb die auto niet gereden met een normale setting op een normaal circuit", zegt de Spanjaard. "Maar ik wil eerst mijn tijd nemen om mijn vertrek uit de F1 te verwerken en mijn prioriteit is om dit weekend te racen."

"Ik ben nog geen 45 jaar oud en rij op mijn beste niveau. Ik ben jong en voel me sterk. Waarom ik dan stop in de Formule 1? Nou, ik heb meer uitdagingen dan wat de F1 me op dit moment kan bieden. Op de baan gaat het niet zoals ik droomde toen ik de F1 begon. De laatste twee jaar waren triest en frustrerend. Wanneer de verhalen meer over politiek en slechte radioberichten gaan, denk ik dat het tijd wordt voor meer actie en vrolijkheid."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS