Formule 1

Fernando Alonso reageert op de geruchten: "Ik sluit voor niets de deur..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2019 21:04 • Print artikel

Fernando Alonso heeft afscheid genomen van de Formule 1. Daarmee heeft de coureur ruimte gekregen om iconische evenementen te doen. De Spanjaard reed al in Indianapolis, Le Mans en Daytona. Het gerucht gaat inmiddels dat de voormalig wereldkampioen F1 de Bathurst 1.000 gaat rijden en de coureur geeft toe daar ook interesse in te hebben.

Fernando Alonso RX foto Peter Vader

“Ja, ik las het gisteren”, reageerde de Spanjaard ietwat laconiek tegenover het Engelse Autosport, toen hem werd gevraagd naar de geruchten over de race op Mount Panorama. “Ik sprak met Zak, het is duidelijk dat hij een team heeft en we praten over al deze iconische races, die misschien op een dag interessant zullen zijn om aan deel te nemen. Niet op de korte termijn, dat is zeker. Maar ik sluit voor niets een deur.”

Inmiddels heeft de coureur al in diverse auto’s gereden. Zo stapte hij al in de LMP1 van Toyota, een IndyCar en een Nascar. Op dit moment richt de voormalig F1-coureur zich vooral op de Indy 500. “Ik hou er enorm van om mijzelf uit te dagen, meedoen aan dingen waar ik geen idee van heb”, vertelde Alonso. “Ik moet leren en moet snel leren, hopelijk kan ik op een dag net zo snel zijn als de specialisten in die discipline. Ik heb veel auto’s getest op het circuit in de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld de Nascarauto. Het zou mooi zijn om de Nascar op ovals te testen, gewoon om te zien hoe zo'n auto dan aanvoelt. Zoals ik al zei, ik sluit voor de toekomst geen deur voor iets, maar op dit moment, voor 2019, is Indianapolis mijn enige prioriteit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS