Formule 1

Fernando Alonso over het verschil tussen de F1- en WEC-races: "Voorspelbaarheid!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 15:11 • Print artikel

Fernando Alonso heeft een contract tot het einde van 2018 bij de renstal van McLaren. Het is nog onduidelijk wat de coureur na het seizoen 2018 gaat doen. Alonso rijdt dit jaar naast de Formule 1 ook in het FIA World Endurance Championship. Het mag duidelijk zijn dat de prestaties van zijn team in de Formule 1 met de motorenwissel, nog niet het gewenste resultaat oplevert.

F1


“Het maakt niet uit of we de resultaten in het ene of andere kampioenschap bereiken”, zei Alonso tegen het Engelse Autosport. “Ik doe in twee kampioenschappen tegelijkertijd een poging en ik ben blij met de progressie die we bij McLaren maakten en de ingeslagen richting voor de toekomst. Het is duidelijk dat ik ook blij ben met mijn endurance-poging.”

“Het vraagt veel inspanning om alles te combineren met de F1-kalender. Het grootste ding hier is waarschijnlijk hoe voorspelbaar alles is in de F1. We kunnen nu al de kwalificatieresultaten op papier zetten van de zaterdag die we in Monaco, Canada en Silverstone gaan zien. Dat is iets wat we mee moeten nemen voor toekomstige beslissingen.” Ondanks dat de dominantie van Toyota verwacht wordt in de LMP1, denkt de Spanjaard dat dat juist deze races minder voorspelbaar zijn.

“In de WEC moet je super flexibel zijn en super 'open van geest' zijn met alles”, zei de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. “Je herhaalt nooit dezelfde ronde, zelfs niet gedurende zes uur die je rijdt. Je hebt op verschillende plekken verkeer, je ondervindt verschillende omstandigheden, je hebt te maken met verschillende slijtageprocessen van de banden. Het deel wat zo speciaal is aan het WEC is hoe je je telkens moet aanpassen aan iedere bocht, elke afzonderlijke ronde, een andere rijstijl er op na houden en hoe onvoorspelbaar de race is tot aan de finishvlag. Dat is toch wat we willen voor wat betreft rijden en voor de kijkers!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS