Formule 1

Fernando Alonso niet ontevreden met P9: "Bij de start stond ik nog achterstevoren"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2023 19:44

Fernando Alonso is net als veel anderen goed te spreken over de race in Las Vegas. Er waren veel inhaalmogelijkheden, maar er gebeurde ook van alles bij de start. Zo raakten Max Verstappen en Charles Leclerc samen buiten de baan, raakten Carlos Sainz en Lewis Hamilton elkaar en belandde Alonso zelf in een spin. De Aston Martin-coureur wilde te veel op een plaats waar weinig grip lag. Hij nam onder meer Valtteri Bottas en Sergio Perez mee in de malaise.

Fernando Alonso


"Ik ben blij dat ik deze race nog wat punten heb behaald", zegt Alonso op de website van Aston Martin over zijn negende plaats. "Zeker omdat ik net na de start nog achterstevoren stond. We hebben goed geprofiteerd van de safety car en zo wat posities terug gewonnen. Het was een leuke race en we hebben mooie battles op de baan gezien."

"Er was veel last van bandenslijtage en er lag zeer weinig grip, maar dit nemen we allemaal mee naar volgend jaar voor de volgende race in Las Vegas. We gaan nu naar Abu Dhabi en gaan daar alles geven in de strijd om de vierde plaats bij de constructeurs."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS