Formule 1

Fernando Alonso: "Lewis' levensstijl zou niet mogelijk zijn geweest met een 'normale' F1-auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2020 19:29 • Print artikel

Lewis Hamilton had er geen extravagante levensstijl op na kunnen houden, wanneer hij in een ‘normale’ Formule 1-auto zou hebben gereden. Dat is de mening van Fernando Alonso, die tegelijkertijd wel denkt dat de Mercedes-coureur in 2020 zijn zevende titel kan behalen en daarmee op gelijke hoogte met Michael Schumacher kan komen.

Fernando Alonso zonnebril

“Hamilton kan zijn zevende wereldtitel winnen”, reageert Alonso voordat hij de Brit vergelijkt met Schumacher, tegenover La Gazzetta dello Sport. “Beiden hebben hun eigen karakter. Beiden hebben gedomineerd vanwege hun auto’s, waardoor ze in staat waren om buiten de Formule 1 te doen wat ze wilden. Michael had meer discipline en voorbereiding. Hij zat meer in de teamdynamiek. Lewis heeft een ander karakter en levensstijl, die niet juist zou zijn als hij een normale auto had. Zijn bazen waren dan niet blij geweest.”

In hetzelfde interview onthult de Spanjaard dat hij in gesprek is geweest met meerdere F1-teams. “Er waren twee of drie situaties, waar zekere teams bij betrokken waren”, gaat de coureur in op zijn eigen toekomst en de Formule 1. “We hadden contact, maar het was niet het juiste moment. Wat ik aan de Formule 1 wat minder vind, is dat ik het precisiewerk met de engineers mis en de optimalisatie rond de races. Niet het reizen, vanwege de elkaar snel opvolgende races en dat er slechts één team is dat domineert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS