Formule 1

Fernando Alonso is totaal niet blij met de voorspelbaarheid in de F1: "Kunnen het nu al opschrijven wie de pole pakt!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 mei 2018 18:04 • Print artikel

De overwinning van afgelopen zaterdag in Spa was voor Fernando Alonso zijn eerste zege sinds 2013. In dat jaar won hij de Grand Prix van Spanje. In 2018 ziet het er niet naar uit dat de Spanjaard ook in de F1 succesvol zal zijn. Afgelopen week liet hij al weten te twijfelen en tijdens de officiële persconferentie stak hij dit niet onder stoelen of banken. Alonso is niet blij met het pad dat de sport is ingeslagen. Wel benadrukt hij content te zijn met de vooruitgang die McLaren heeft geboekt.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


"Ik neem deel aan twee wereldkampioenschappen tegelijkertijd", vertelde de Spanjaard. "Ik ben blij met de vooruitgang hier bij McLaren en de kant die we opgaan. Maar het is veeleisend, zeker de F1-kalender. Ik ben gemotiveerd omdat ik competitief ben ingesteld. Ik hou van racen, ik hou van winnen. Ik heb betere races gereden in de laatste vijf jaar dan de afgelopen tijd. Zelfs als ik niet won. De race in Bakoe, zo'n race zal ik waarschijnlijk nooit meer rijden. En ik finishte op de zevende positie. Het is moeilijk te zien aan de buitenkant, maar ik ben erg trots en gemotiveerd, iedere keer als je zo'n eenmalige prestatie levert."

Het verloop van een raceweekend is niet iets waar Alonso niet uitkijkt. Voor hem is het allemaal te voorspelbaar en niet uitdagend, met name de kwalificatie. "Het grootste is hoe voorspelbaar alles is. We kunnen nu al opschrijven wat de kwalificatie zal zijn hier op zaterdag, wat het zal zijn in Monaco en op Silverstone." Hier aan toevoegend zei Alonso: 'Dat is iets wat je in overweging moet nemen voor toekomstige beslissingen. In zekere zin is het jammer voor de Formule 1, de kant waarop de sport is gegaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS