Formule 1

Fernando Alonso is oneerlijk spel Mercedes beu: "Ze moeten Lewis Hamilton achteraan op de grid zetten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2021 05:03 • Print artikel

Fernando Alonso is van mening dat Lewis Hamilton naar de achterkant van de grid gestuurd had moeten worden, nadat Hamilton zijn vijfde Mercedes-motor in Brazilië in gebruik nam. In de Formule 1 is het toegestaan om drie motoren te gebruiken en daarna worden straffen opgelegd voor de inzet van extra onderdelen.

Max Verstappen versus Lewis Hamilto

In Turkije kreeg de Mercedes-coureur zijn vierde verbrandingsmotor en werd bestraft met tien plaatsen. Vervolgens werd er een vijfde verbrandingsmotor ingezet tijdens de Braziliaanse Grand Prix, wat Hamilton slechts vijf plekken straf opleverde. De coureur kon door deze lichte straf alsnog naar de winst rijden in de wedstrijd, omdat hij door onder andere de nieuwe motor meer vermogen dan zijn rivalen had. Ook in Qatar, de race daarna leverde het de wereldkampioen een enorm voordeel op. Fernando Alonso is van mening dat de straffen voor de Brit te licht zijn, nadat de coureur nu een pool heeft met nieuwe motoren.

“Degenen die het zekere aantal motoren per jaar overtreffen, moeten naar de achterkant van de grid gestuurd worden”, reageert de Alpine-coureur tegenover het Spaanse AS. Daarmee is de Spanjaard het eens met de uitspraken van Max Verstappen dat de straffen voor het wisselen van de motoren onlogisch zijn in de Formule 1. Hamilton kon de straffen immers ongedaan maken met het extra vermogen dat hij kreeg door de wissels.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS