Formule 1

Fernando Alonso is blij met nieuw aero-pakket! McLaren maakt de verwachtingen waar.

Uitgegeven door Jessica Ratering • 13 mei 2018 06:59 • Print artikel

De Spanjaard Fernando Alonso geeft aan dat er vooruitgang is, nadat McLaren verbeteringen aan de auto heeft aangebracht. Zondag zal Alonso de wedstrijd kunnen aanvangen vanaf de achtste positie, dat is de beste startpositie tot nu toe in het huidige seizoen van de Formule 1.

null

“Ik ben blij met dat. P8 is zekere een goede positie. De laatste kwalificatie eindigde ik op P13, dus dan is dit zeker een stap vooruit,” aldus Alonso. “De keerzijde van deze positie is dat er nog steeds een gat is met de top zes, zij zitten op een ander niveau en we moeten proberen om erachteraan te gaan en het gat te dichten race na race.”

Om het gat te dichten met de topteams en om verder voorin het veld te komen heeft McLaren een nieuw aerodynamica update geïntroduceerd. De neus van de MCL33 is vernieuwd. Dit tot volle tevredenheid van Alonso.

“Yeah, zeker blij. Zoals ik al zei zetten we duidelijk een stap vooruit en alles dat we mee hebben genomen voldoet aan de verwachtingen en de rondetijden die we erbij verwachten. Dus dat is iets positiefs.”

Voor Fernando Alonso en Carlos Sainz is Barcelona een speciale race, aangezien het hun thuisrace is. De tweevoudig wereldkampioen sluit zijn reactie af met de woorden: “Ik ben dankbaar voor de support en hopelijk kunnen we een goede show voor hen neerzetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS