Formule 1

Fernando Alonso: "Iedereen heeft me verteld dat het onvergetelijk is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2019 10:02 • Print artikel

Fernando Alonso zegt dat zijn deelname aan de Dakar 2020 nog niet zeker is. De voormalig Formule 1-coureur zegt na zijn eerste echte rally voor Toyota, in Marokko dat deze week wordt verreden, de knoop door te hakken. Het vijfdaagse evenement wordt gezien als een warm-up voor de Dakar die in januari gaat plaatsvinden.

Carlos Sainz

“Het is misschien een belangrijk moment”, aldus de Spanjaard tegenover het Engelse Autosport. “Het gaat onze achtste of negende auto dag worden, vele kilometers, veel meer dan ik tot nu toe heb gedaan. Het is duidelijk en het meest concrete idee van hoe ik mij voel en of ik wel of niet wil, dat gaat na Marokko zijn. Ik weet dat ik niet op het niveau van de besten zit, maar tegelijkertijd hoop ik door te gaan met leren, vele kilometers af te leggen en zien wat mijn gevoel is.”

“Iedereen heeft me verteld dat het onvergetelijk is om zoveel dagen in de woestijn door te brengen, om je eigen reparaties soms te moeten doen, om de race ‘in de wildernis’ te beleven, zonder de precisie of het comfort van de F1. Wat het doel is wat betreft competitiviteit weet ik niet, omdat ik geen referentie heb.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS