Formule 1

Fernando Alonso hoopte op een straf voor Leclerc na GP Groot-Brittannië: "Ik zag Charles drie keer..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2022 05:49 • Print artikel

Fernando Alonso is er heilig van overtuigd dat hij nog een plekje op zal schuiven in de eindstand van de Britse Grand Prix, ten koste van Charles Leclerc. Hij denkt dat de Ferrari-coureur een straf moet en zal krijgen. In de slotfase van de Britse Formule 1 Grand Prix ging het er vooraan het veld geweldig aan toe! Charles Leclerc vocht op oude, harde banden met Sergio Perez en Lewis Hamilton reed op nieuwe, zachte banden. Leclerc deed er alles aan om de twee achter zich te houden, maar uiteindelijk was het niet genoeg.

Fernando_Alonso__Silverstone_cockpit

Kans afwachten
Achter dat drietal wachtte Fernando Alonso rustig zijn kans af, in de hoop dat het gevecht voor zijn neus in tranen zou eindigen. Het mocht niet zo zijn, maar wel genoot hij van de strijd, zo vertelde hij na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Hard en veel respect
"Dat was heel leuk aan het einde. Ik zat pal achter het gevecht en was getuige van alle actie. Ik hoopte dat twee auto's misschien met elkaar in botsing zouden komen en we daardoor naar het podium konden, maar ze raceten hard en met veel respect. Toch leuk om het te zien voor mijn neus!"

Straf voor Leclerc?
Terwijl hij een prachtig uitzicht had op de strijdende Leclerc en kompanen, zag Alonso tegelijkertijd iets dat niet door de beugel kon. De Alpine-coureur weet dat als geen ander, want de vorige Grand Prix werd hij naar eigen zeggen voor een vergelijkbaar vergrijp bestraft. "Het was goed om Lando aan het einde nog in te halen en de vijfde plek te pakken. Dat is mega, maar toch denk ik, om heel eerlijk te zijn, dat het nog een vierde plek wordt voor mij, want ik zag Charles Leclerc drie keer van richting veranderen op het rechte stuk in gevecht met Lewis Hamilton!"

"In Canada deed ik dat één keer en kreeg ik al een straf, dus drie keer lijkt mij ook niet te mogen. Na de race is er altijd actie! Deze keer moet ik niet naar de stewards, dus kan ik van buitenaf het aankijken. De stewards zullen hiernaar kijken, daar ben ik zeker van!"

Alpine__Silverstone_2022_British_Grand_PrixBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS