Formule 1

Fernando Alonso dichtbij een deal met Toyota: Rookie-test en 24U van Le Mans voor Alonso in de LMP1 van Toyota?

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2017 21:12 • Print artikel

Fernando Alonos wordt genoemd als een van de coureurs die de Toyota TS050 gaat testen tijdens de rookietest van het FIA World Endurance Championship. De tweevoudig wereldkampioen heeft de ambitie de Triple Crown te winnen. Het wereldkampioenschap Formule 1, de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans. Met de test kan hij een eerste stap richting zijn ambitie zetten.

Fernando Alonso Toyota LMP1 en de 24 U Le Mans?


Diverse bronnen hebben, zo meldt het Engelse Autosport, gezegd dat de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 dichtbij een deal is met Toyota om te gaan testen in de LMP1-bolide. De test vindt een dag na de finale van het FIA WEC plaats. Het nieuws komt nadat de Spanjaard de fabriek van Toyota Motorsport in Keulen bezocht zou hebben voor het passen van een stoeltje. Een bericht wat het Japanse bedrijf niet wil bevestigen.

“We hebben geen commentaar op deze speculatie”, reageerde een woordvoerder van Toyota. Het testen van de Toyota TS050 Hybrid kan een eerste stap zijn in de richting van het rijden van de bolide aankomende juni in de beroemde 24uurs klassieker. Mits het Japanse automerk ook komend jaar nog actief is in het wereldkampioenschap. Toyota heeft laten weten dat ze openstaat voor gesprekken met de 36-jarige Spanjaard, toen het bekend werd dat McLaren ruimte geeft om naast zijn contract in de Formule 1, ook de vrijheid geeft om te rijden op het Circuit de la Sarthe.

Toyota Gazzoo Racing


“We zijn altijd geïnteresseerd om te praten met topcoureurs en Pascal heeft een goede relatie met Fernando, die teruggaat naar de dagen met Michelin in de F1”, aldus teamdirecteur Rob Leupen. Het is dus nog onduidelijk of Toyota volgend jaar nog in het FIA WEC rijdt, maar de signalen lijken erop te wijzen dat men doorgaat.Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet je lot niet weer. Check HIER eens voor alle info.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS