Formule 1

Fernando Alonso blij dat hij met regen niet in de auto hoefde: "Hij is super betrouwbaar, wij zijn meer latino's"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2019 13:02 • Print artikel

In de slotfase van de 1.000 Mijl van Sebring begon het behoorlijk te regenen. Het was Kazuki Nakajima die de LMP1 van Toyota over de finishlijn bracht, bij het debuut van het FIA World Endurance Championship in Sebring. Fernando Alonso was vooral blij dat hij niet in de auto hoefde te zitten.

Fernando Alonso RX foto Peter Vader

“Toen het regende, gaf ik er de voorkeur aan niet in de auto te zitten, gezien de condities, welke een beetje hetzelfde als in Daytona waren: veel water, overal aquaplaneren, slecht zicht, vooral in het donker”, vertelde Alonso tegen het Engelse Autosport. “Kazuki is wat dat betreft een super betrouwbare coureur. Hij maakt geen fout en hij heeft zijn rustige kanten. Sebastian en ik zijn meer Latino’s, op een bepaalde manier soms explosiever. Met de condities zoals tijdens de Sebring-race, was Kazuki de perfecte man om in de auto te hebben.”

Nakajima zei dat vooral de slotfase van de race erg listig was. “Uiteindelijk was het erg lastig in de auto”, zei de Japanner over de omstandigheden. “De grip was ongelofelijk weinig, het was als rijden op ijs. Ik kon niet voluit gaan op het rechte stuk van start/finish. Ik was gewoon blij dat ik de race kon finishen en de overwinning is gewoon een bonus.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS